Wie zijn wij?

The Bausch Sound is een samenwerking tussen producer Ruben Bausch en manager Leonard Moors. Samen leerden zij op jonge leeftijd gitaar spelen en speelden ze in meerdere bands.

Na dat ze hun studies hebben afgerond, besloten ze hun krachten te bundelen en samen een studio te beginnen: ‘The Bausch Sound’.

Onze missie

“Onze missie is om op zoek te gaan naar een eigenheid in jouw opname, productie en mixage in een relaxte, inspirerende studio voor een betaalbare prijs. “

In 2020 is de muziekindustrie op een punt waarin je als artiest een heleboel zelf kunt doen. Je hebt geen label meer nodig met grote budgetten om hoogwaardige, weloverwogen producties te maken. Er komt steeds meer hele goede ‘independent made’ muziek. Muziek die ook door het grote publiek wordt omarmd. 

Dit is waar ‘The Bausch Sound’ graag aan wilt bijdragen. Wij houden heel erg van muziek maken en voor jouw tracks gaan we helemaal tot het gaatje. 

Muziek sinds het begin

Ruben Bausch is de producer van The  Bausch Sound. De eerste aanrakingen met opname en productie kreeg hij op vroege leeftijd in een schoolbandje met Leonard. Al gauw ontdekte hij dat het audiotechnische achter muziek heel interessant voor hem was en is vervolgens afgestudeerd van het Conservatorium Haarlem als E-Musician.

Leonard is de marketeer/manager van The Bausch Sound. Na lang in bandjes gespeeld te hebben begon de interesse voor het commerciële veld binnen de muziek industrie.
Hij speelt nog steeds in bands en is werkzaam als ‘Head of Recruitment’ bij Stardom Studio’s B.V.

Wij geloven in

Bij The Bausch Sound proberen we jou artistieke visie te waarborgen in de productie van jullie liedje. We kunnen jou ondersteunen door de geluiden te maken, die jij in je hoofd hebt. Ook kunnen wij je helpen bij het ontwikkelen van je artistieke visie door daar samen naar op zoek te gaan. Hierin vinden wij het ontzettend belangrijk dat het samenwerkingsverband open en transparant is. De studio van The Bausch sound moet daarin een plek zijn, waar we die samenwerking op de meest effectieve manier kunnen vormgeven. Wij geloven in:

  • Experimenteren en ontdekken qua sounds is belangrijk
  • Fix it before you mix it
  • Alles wat wij aan input geven zijn suggesties
  • Wij rekenen geen dagtarief, we doen wat nodig is voor de track